-
Informacje dodatkowe
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Preparat nie może być
stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Należy pamiętać, że istotne znaczenie mają zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości. U osób ze znacznie zmniejszoną odpornością organizmu oraz z zaburzonym metabolizmem puryn przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem.
-
Wskazania
Diarof wspomaga odbudowę mikroflory jelitowej:
po infekcjach
po antybiotykoterapii
podczas podróży do innych stref klimatycznych.
Sposób użycia: 1-2 kapsułki dziennie.
-
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W przypadku wystąpienia objawów niepożądanych w trakcie przyjmowania preparatu, należy niezwłocznie przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem.
-
Skład
Saccharomyces boulardii CNCM I-3799, substancja wypełniająca kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, nukleotydy z Saccharomyces cerevisiae (kwas guanozyno-5’-fosforowy, kwasvadenozyno-5′-fosforowy, kwas urydyno-5′-fosforowy, kwas cytydyno-5’-monofosforowy), inulina, barwnik kapsułki: węglan wapnia, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.
-
Przechowywanie
-
Podmiot odpowiedzialny
Solinea sp. z o.o.
-
Pozwolenie
–