LAKTOPIN

Preparat uzupełniający codzienną dietę o kultury bakterii kwasu mlekowego. Łagodzi objawy skórne towarzyszące takim schorzeniom, jak alergia pokarmowa, wypryski alergiczne, atopowe zapalenie skóry oraz stany zapalne skóry.

INFORMACJE DLA PACJENTA

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.

SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ

LAKTOPIN

Zaleca się przyjmowanie przed lub po pierwszym posiłku w ciągu dnia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Istotne znaczenie mają zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Kultury bakterii kwasu mlekowego zawarte w preparacie wspomagają korzystną mikroflorę jelit oraz hamują rozwój patogenów przy jednoczesnym braku negatywnego wpływu na florę fizjologiczną jelit. Łagodzi objawy skórne towarzyszące takim schorzeniom, jak alergia pokarmowa, wypryski alergiczne, atopowe zapalenie skóry oraz stany zapalne skóry.

Nadwrażliwość którykolwiek ze składników preparatu. W przypadku wystąpienia działań niepożądanych należy natychmiast zaprzestać stosowania i skonsultować się z lekarzem. Nie stosować u dzieci poniżej 3. roku życia.

dekstra, maltodekstryna, Lactobacillus sakei Probio 65, aromat malinowy, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancje słodzące: sukraloza, sacharyny.

Przechowywać w temperaturze pokojowej – do 25°C, w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem słońca. Nie zamrażać.

Solinea Sp. z o.o. Sp. K.

ZOBACZ
INNE NASZE PRODUKTY

0
0
Twój Koszyk